کاربریهای گسترده و محدوده فشارهای مختلف باعث شده تا انواع شیر پروانه ای تولید شوند. در مجموع، میتوان این شیر را بر اساس تنظیم دیسک و نوع اتصال انتهایی آن دستهبندی کرد. انواع شیر پروانهای بر اساس تنظیم دیسک عبارتند از:
• شیر پروانه ای هم مرکز در این شیر که گاهی با نام شیر پروانه ای zero offset شناخته میشود، اِستم از مرکز دیسک و مرکز لوله عبور میکند. این شیر دارای نشیمنگاه ارتجاعی است و سیلینگ آن بسته به کارآمدی نشیمنگاه هنگام بسته شدن است. این شیر برای کاربریهای با فشار کم استفاده میشود.
• شیر پروانه ای غیر هم مرکز اِستم این محصول از خط مرکزی شیر عبور نمیکند، بلکه در پشت دیسک جای میگیرد که خلاف جهت جریان است. در شیر سینگل اُفست اِستم به پشت دیسک چسبیده است. این باعث میشود تا دیسک و نشیمنگاه پیش از بسته شدن کامل شیر تماس کمتری داشته باشند. علت این امر عملکرد بهتر و بیشتر شدن طول عمر دیسک است.
در شیر دابل اُفست، اِستم در پشت دیسک قرار گرفته است. یک افست هم در دیگر طرف دیسک وجود دارد. این بیشتر تماس بین دیسک و نشیمنگاه را محدود میکند. این شیر برای کاربریهای با فشار بالا که نیازمند آببندی محکم هستند مناسب میباشد.
آشنایی با انواع شیر کشویی حتما بخوانید: آشنایی با انواع شیر کشویی
شیر تریپل اُفست به جز اُفستهایی که در شیر دابل افست ذکر شد، دارای یک اُفست بیشتر است که در محور دیسک و نشیمنگاه قرار گرفته است. این باعث میشود تا شیری با دیسک و نشیمنگاه نسبتاً کج داشته باشیم. این شیر که با مخفف TOV نیز شناخته میشود در کاربریهای حساس مورد استفاده قرار میگیرد. اغلب طراحی نشیمنگاه این شیر فلز به فلز است. شناخت تفاوتهای این شیرآلات کمک میکند تا محصولی متناسب با پروژه خود انتخاب کنید.
شیر پروانهای بر اساس اتصال انتهایی (نحوه اتصال شیر به لوله) به دو نوع ویفری و لاگ دستهبندی میشود. شیر ویفری (Wafer Style) با استفاده از پیچ و مهرههایی که کل بدنه شیر را قفل میکنند بین دو فلنج قرار گرفته و نصب میشوند.
شیر لاگ (Lug Style) دارای دندانههایی در قسمت بیرونی بدنه است. این شیر با پیچ و مهره به لولهها متصل میشود. این نوع شیر معمولاً در کاربریهای با فشار کم استفاده میشود.
دیدگاه
دیدگاهی وارد نشده است.