زیره کفش چیست؟ نکات طلایی در مورد انواع زیره کفش و ویژگی آنها
زیره هر کفش تاثیر زیادی در کیفیت و راحتی آن کفش دارد بنابراین برای خرید یک کفش خوب باید با خصوصیات و کاربرد انواع زیره کفش آشنا باشید. در این مقاله با انواع زیره کفش و ویژگی آنها آشنا خواهیم شد.
یکی از مهمترین قسمتهای تشکیل دهنده هر کفش، زیره کفش است. زیره، بخش بیرونی کفش است که با سطح زمین در تماس است، از آسیب رسیدن به پاهای شما محافظت میکند و در عین حال موجب دوام بیشتر کفش میشود. طراحی برخی از زیرههای کفش به قدری زیباست که خود دلیلی برای خرید آن کفش میشود. ممکن است با خود بگویید مگر زیره کفشها چه تفاوتی با هم دارند؟ اما اشتباه نکنید. هر زیره کاربرد خاص خود را دارد و هنگام خرید کفش باید به کاربرد زیره آن کفش نیز دقت کنید تا از شکستگی و ترک خوردن زیره کفش پیشگیری کنید. در مقاله امروز چرم بلاگ قصد داریم که انواع زیره کفش، ویژگی و کاربرد آنها را به شما معرفی کنیم.
زیره کفش پیو (PU) چیست؟ (زیره کفش پلی یورتان)
به نظر شما یک زیره کفش خوب چه ویژگیهایی دارد؟ دوام، راحتی یا قیمت مناسب؟ زیره کفش پیو (PU) تمام این ویژگیها را دارد. کلمه پیو (PU) مخفف عبارت پلی یورتان (Poly Urethane) است و به طور خلاصه به زیرههایی گفته میشود که با ترکیب دو ماده پلی ال و ایزوسیانات ساخته میشوند. زیرههای پیو بسیار سبک هستند و دوام بالایی دارند. بنابراین کفشهایی که از زیره پیو بهره میبرند، برای استفاده طولانی مدت بسیار مناسب هستند. زیره کفش پی یو انعطافپذیر است، در سرما عایق حرارتی بوده و احتمال شکستگی نیز در این نوع زیرهها بسیار کم است (طبق استانداردهای جهانی، احتمال شکستن این زیره حدودا ۱۰ درصد است). همچنین در برابر لغزش و رطوبت نیز مقاوم است. در فروشگاه اینترنتی نوین چرم محصولات بسیاری با استفاده از زیره PU ساخته شده است که از جمله آنها میتوان به کفش اسپرت مردانه کارل اشاره کرد.
زیره کفش EVA
وارد یک فروشگاه کفش شوید و نگاهی به اطراف خود بیندازید. میتوانید مطمئن باشید که بیش از ۷۰ درصد کفشهایی که مشاهده میکنید با زیره کفش EVA ساخته شده است. زیره EVA کاربرد وسیعی در تولید انواع کفش دارد. کلمه EVA مخفف عبارت (Ethyl Vinyl Acetate) است و ویژگی آن این است که از مواد فوقالعاده نرمی ساخته شده و قابلیت تحمل شوکها و ضربههای شدید را دارد. پس نباید تعجب کنیم که برای ساخت اکثر کفشهای ورزشی نیز از زیره EVA استفاده میشود.
به دلیل نرمی فوقالعاده زیره EVA معمولا آن را با لاستیک و تی پی یو (TPU) ترکیب میکنند تا در برابر حرارت مقاوم باشد و تغییر شکل ندهد. بنابراین اگر در ساخت زیره کفش EVA از لاستیک و تی پی یو (TPU) استفاده نشود، احتمال لیز خوردن کفش در سطوح لغزنده و مرطوب وجود دارد. توجه کنید که زیره EVA در کنار نرم بودن، بسیار سبک است و در ساخت کفشهای راحتی نیز کاربرد دارد. کفش کلاسیک مردانه ۳۹۲۶ که در فروشگاه اینترنتی نوین چرم موجود است، از زیره EVA بهره میبرد.
زیره کفش لاستیکی (Rubber)
اگر در بخش مشخصات کفش شما عبارت Rubber نوشته شده است، به این معناست که کفش شما از یک زیره لاستیکی بهره میبرد. زیره کفش رابر به هیچ وجه امکان شکسته شدن و سایش ندارد و همچنین اصطکاک بسیار بالایی دارد. زیره Rubber با وجود استحکام بالا، قدرت انعطاف پذیری بسیارخوبی هم دارد و همین ویژگی باعث میشود که در ساخت کفشهای کوهنوردی از این نوع زیرهها استفاده شود. ضمن اینکه در برابر نفوذ آب نیز مقاومت خوبی دارد.
زیره لاستیکی نسبت به زیرههایی که در بالا گفته شد کمی سنگینتر است. البته برخی از افراد دوام و انعطافپذیری این زیره را به وزن آن ترجیح میدهند اما شاید بهتر باشد در ساخت کفشهای راحتی از این نوع زیره استفاده نشود. کفشی که با زیره Rubber ساخته شده، ممکن است در هنگام حرکت بر روی سطوح صاف و صیقلی به دلیل اصطکاک لاستیک با سطح، تولید صدا کند که طبیعی است.
زیره کفش تی پی یو (TPU)
اگر به مقاومت زیره کفش در برابر لغزش و سایش، اهمیت میدهید باید به سراغ زیره کفش کفش تی پی یو (TPU) بروید. زیره تی پی یو استحکام بالایی دارد و در عین حال انعطافپذیر است. همانطور که گفته شد، ویژگی بارز این نوع زیره این است که مقاومت بسیاربالایی در برابر سایش و لغزش دارد، عایق خوبی محسوب میشود و در برابر شکستن نیز مقاوم است. به همین دلیل معمولا برای ساخت کفشهای ایمنی از این نوع زیره استفاده میشود.
جالب است بدانید که زیره تی پی یو در حالت کلی شفاف و بدون رنگ است. همین موضوع سبب میشود که طراحان کفش به راحتی این زیره را با رنگ موردنظر خود را تولید کنند و در نتیجه رنگهای متنوعی از این نوع زیره در بازار موجود است.
زیره کفش پی وی سی (PVC)
احتمالا با شنیدن نام PVC، به یاد لولههای آب میافتید. ولی مواد PVC کاربردهای بسیار بیشتری دارند. زیره کفش پی وی سی (Poly Vinyl Chloride) یک عایق بسیار عالی برای انواع کفشها محسوب میشود. زیره پی وی سی به راحتی قابلیت تبدیل شدن به شکلهای مختلف را دارد. زیره کفش PVC به طور ذاتی سخت است و با اضافه کردن برخی مواد، کمی نرمتر میشود.
وزن نسبتا سبک و قیمت مقرون به صرفه این زیره نیز باعث شده که طرحهای متنوعی از زیره پی وی سی در بازار موجود باشد و بیشتر در ساخت کفشهای ارزان قیمت و دمپاییها مورد استفاده قرار میگیرد. از دیگر مزیتهای زیره PVC این است که امکان سایش و شکستن ندارد.
زیره کفش ترمو (Termo)
اگر دنبال کفشی هستید که در برابر لغزش و سایش به شدت مقاوم باشد حتما کفشهایی را انتخاب کنید که با زیره ترمو ساخته شدهاند. زیره کفش ترمو (Termo) با کیفیت بالای خود به شما این امکان را میدهد که به راحتی بر روی سطوح لغزنده نیز قدم بزنید. همچنین به دلیل اینکه این زیره عایق حرارتی میباشد، برای استفاده در فصل تابستان و زمستان مناسب است. از دیگر مزایای این زیره این است که امکان شکستن ندارد و چگالی متوسطی دارد بنابراین وزن نسبتا سبکی دارد و برای پیادهروی نیز مناسب است.
/ دستهبندی نشده / برچسب ها: TPE ها، پلیمرهایی در خدمت نظام سلامت جوامع انسانی, اختلاط لاستیک, انواع واشر در شیر صنعتی آب, اورینگ, اورینگ اتصالات لوله های پنج لایه, اورینگ در خودروسازی, بنبوری لاستیک, پکینگ, پکینگ لاستیکی وایتون سیلیکون ضد اسید ضد روغن, پیستون رینگ و رایدر رینگ, تاریخچه کنترل و تضمین کیفیت, تفاوت لاستیک های طبیعی و مصنوعی, تولید کننده دیافراگم لاستیکی, تولید کننده دیافراگم ماسک, تولید کننده ضربه گیر در شمس آباد, تولید کننده قطعات سیلیکون, تولید کننده قطعات سیلیکونی, تولید کننده قطعات لاستیکی, تولید کننده گردگیر, تولید کننده لاستیک در شمس آباد, تولید کننده لرزه گیر لاستیکی, تولید کننده واشر, جعبه اورینگ, چگونگی تعویض اورینگ انژکتور, خدمات بنبوری و غلطک کائوچو ، طراحی فرمولاسیون ، کامپاندینگ لاستیک, خرید پکینگ, دستگاه رئومتر با روتور نوساني, دیافراگم لاستیکی, دیافراگم لاستیکی چیست؟, روش اندازه گیری اورینگ, روش تهیه لاستیک طبیعی, ساخت قطعات لاستیکی, ساخت و تولید قطعات لاستیکی, سیلیکون LSR, سیلیکون واشر ساز چیست, شیر پروانه ای, ضربه گیر لرزه گیر لاستیکی, فروش دیافراگم لاستیکی, قالب گیری فشاری سیلیکون, قطعات لاستیکی, قیمت انواع پکینگ, کاربرد اورینگ در خودروسازی, کاربرد اورینگ سوزن انژکتور, کاربردهای اورینگ, گردگیر, گردگیر پلوس, لاستیک وایتون, لرزه گیر لاستیک, معرفی لرزه های لاستیکی, معیار های انتخاب پکینگ هیدرولیک, موارد مورد استفاده پکینگ, نئوپرن چیست و چه انواعی دارد؟, نحوه انتخاب اورینگ, واشر شیر پروانه ای, واشرها و کاربرد آنها, ورق لاستیکی سیلیکون
دیدگاه
دیدگاهی وارد نشده است.