آشنایی با قالب گیری فشاری سیلیکون (قالب پخت سیلیکون)
قالب فشاری سیلیکون از ابتدای صنعت تولید لاستیک، جهت قالبگیری قطعات لاستیکی به کار میرفته است. این روش یکی از قدیمیترین روشهای قالبگیری لاستیک است که هنوز هم از آن استفاده میشود.. بهرهگیری از این روش یک راه مؤثر جهت تولید نمونههای اولیهی سیلیکونی و تولید قطعات در مقیاس پایین، برای مشتریان فراهم میآورد.
فرایند قالب فشاری سیلیکون
فرآیند قالبگیری فشاری در قیاس با قالبگیری تزریقی، انتقالی و اکستروژن بسیار ساده است.
زمانی که ابزار برای کارهای مهندسی آماده شود، هر صفحهی قالبگیری با سیلیکون مایع پر میشود. در اکثر اوقات قطعات ساده تنها به قالبگیری دو صفحهای، که شامل حفره و هسته میشود، نیاز دارند. پس از بارگذاری مواد، صفحات قالب میان دو صفحهی پرس مخصوص قالبگیری فشاری، قرار میگیرند. سپس پرس در فشار تعیین شدهای محکم بسته میشود تا قطعاتی باکیفیت تولید شوند.
گرما و فشار برای مدت زمانی مشخص به قالب اعمال میشود که منجر به گسترش سیلیکون مایع در حفره و هستهی قالب میشود. سپس فشار پرس قطع و قالب برداشته میشود. در نهایت صفحات قالب با استفاده از ابزار دستی از یکدیگر جدا و قطعهی سیلیکونی برداشته میشود. به این ترتیب یک چرخهی قالبگیری فشاری عادی برای قطعهی سادهی سیلیکونی کامل میگردد.
تمکو رابر هم در اتالق کنترل شده و هم در سالن تولید خود، دارای طیف وسیعی از پرسهای قالبگیری فشاری با اندازههای مختلف است. بدین ترتیب توانایی ما در تولید قطعات کوچک تا بزرگ و قالب های تک حفره و همچنین قطعات چند حفرهای، تضمین میشود. در صورت نیاز، به راحتی میتوانیم تجهیزات و فضای قالبگیری را متناسب با نیاز مشتری تغییر دهیم.
ابزار قالب فشاری سیلیکون
بدین ترتیب قادر خواهیم بود تا ابزار قالبگیریای با ظرفیت ۲۰۰۰۰۰ ضرب در مدت ۱۵ روز کاری، مهیا کنیم. مدت زمان معمول در قالبگیری فشاری ۱۵ روز کاری است، اما اگر شما نمونههای خود را فوری نیاز دارید، میتوانیم در مدت ۱۰ روز کاری این کار را انجام دهیم.
ابزار قالبگیری تزریق سیلیکونی تنها زمانی ضروری است که حجم تولیدات به اندازه کافی بالا باشد که استفاده از آن توجیه شود و همچنین هزینهی تمام شدهی پایینتری نیز مد نظر باشد. اگر سالانه چندین هزار قطعه یا بیشتر نیاز دارید، قالبگیری تزریقی بهتر از قالبگیری فشاری خواهد بود.
طراحی قالب فشاری
در اغلب اوقات به لطف درصد کشیدگی بالای سیلیکون مایع، قطعات ساده، حتی قطعات دارای برشهای اندک و خفیف، میتوانند از قالبهای فشاری دو صفحهای قالبزدایی شوند. قطعات دارای هندسهی پیچیده معمولاً به قالب فشاری جدا-گیر (pick-apart) نیاز دارند که ممکن است از سه تا هشت بخش متفاوت یا بیشتر تشکیل شده باشد.
صفحات و هستهها با هم نصب میشود تا بتوانند سیلیکون مایع را شکل دهند و قطعه قالبگیری شود. این عمل ممکن است باعث طولانی شدن زمان قالبزدایی در مقایسه با قالبگیری تزریقی شود (که در آن از سیستم پران برای جدا سازی قطعه استفاده میگردد). در قالب جدا-گیر، همهی صفحات باید از یکدیگر جدا شوند تا بتوان قطعه را خارج کرد.
مزایای استفاده از قالبهای فشاری در برابر تزریقی برای ساخت نمونههای سیلیکونی
این امر باعث میشود تا تولید قطعات در بازه زمانی کوتاهی انجام شود. قالبهای فشاری اغلب میتوانند با توجه به تجدید نظرهای مختلف در قطعه، اصلاح شوند. مزیت دیگر عدم وجود جای گلوگاهی است، زیرا در قالبهای فشاری گلوگاهی نیاز نیست.
زمان راه اندازی و از هم گسستن قالب فشاری به طور قابل توجهی کوتاهتر از قالب تزریقی است که به همین دلیل استفاده از چندین ماده را بدون کثیفکاری ممکن میسازد. از آنجا که صفحات قالب فشاری به جای پرس، روی یک میزکار جداسازی میشوند، قالبزدایی و بازرسی قطعه راحتتر خواهد بود. قالب های فشاری را میتوان به صورت ابزار گروهی تولید کرد (که شامل طراحی قسمتهای مختلف هر حفره میشود)، که بسیار راحتتر از قالبهای تزریقی است.
نمونههای ساخته شده با روش قالبگیری فشاری قادر به داشتن کیفیت، پرداخت سطح، خطهای تقسیم و تلورانسهایی مشابه با نمونه ساخته شده با روش قالبگیری تزریقی است. لاستیک با سازگاری بالا (HCR) را میتوان به راحتی با قالبهای فشاری قالبگیری کرد، در حالی که قالبگیری آن با قالبهای تزریقی نیاز به کنترل دقیق و تجهیزات مخصوص تحویل دارد که منجر به چرخه تولید پرهزینهتر و دشوارتری میشود.
قالبگیری فشاری امکان قالبگیری اضافی (insert and encapsulation molding) و قالبگیری پارچه را به صورت راحتتر و با سرعت بیشتری فراهم میآورد (در مقایسه با قالبگیری تزریق مایع). به لطف دسترسی کنترل شده، زمان کوتاهتر ساخت ابزار و انجام فرآیند و همچنین هزینههای کلی پایینتر، نمونهسازی قطعات ریز سیلیکونی به وسیلهی قالبهای فشاری امری ایدهآل است.
دیدگاه
دیدگاهی وارد نشده است.