لرزه گیر لاستیکی که گاهی در نقش ضربه گیر نیز عمل می کند وظیفه ی خنثی کردن ارتعاشات و نوسانات وارد شده از محیط در هنگام طی کردن یک سیکل را دارد .
در صورتی که این قطعه سیلیکونی در سیستم (اغلب در کمپرسور ، فن ، پمپ ، سیستم تعلیق ماشین ، ساختمان وسازه ها ، خطوط لوله ی حساس و …)نباشد سر و صدا تولید می شود ، عمر قطعات به شدت پایین می آید، بازده سیستم افت می کند و به طور کلی سیستم دچار مشکل می شود و به درستی کار نمی کند.
ضربه گیرهای لاستیکی در اغلب صنایع از جمله :صنایع خودرو (زیر بند –قسمت موتور –سیستم تعلیق)-صنایع شیمیایی و غذایی – صنایع تاسیسات- صنایع ساختمانی- صنایع دریایی- صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی – صنایع فولاد و …کاربرد دارد.
مزایای لرزه گیر لاستیکی(Vibration damper) نسبت به سایر لرزه گیر های جامد می توان به مقاومت نسبت به طیف گسترده ای از مواد شیمیایی ،مقاومت دمایی و فشاری، عایق الکتریکی ( به خصوص لرزه گیر های سیلیکونی که به عنوان عایق الکتریکی در صنایع مختلف از جمله برق و مخابرات کاربرد دارد)،مقاومت در سیکل های پیوسته از نظر خستگی ، مقاومت و عدم فرسودگی در مقابل لرزش ، برگشت پذیری در برابر تغییر شکل و دفرمه شدن ، مقاومت در برابر تنش های الکتریکی ، انعطاف بالا در برابر ضربه و شوک (خنثی کردن ضربات سنگینی مثل ضربات قوچ و هنگام دشارژ شدن پمپ ها) ، جابجایی و انعطاف زیاد در فاصله ی کم ، انجام همزمان حرکات محوری و جانبی ، قابلیت جذب صدا ، عدم نیاز به واشر و درز بند ، کاهش تلفات حرارتی ، قابلیت تغییر شکل مقطعی با نیروی کم و به طبع آن اعمال نیروی کم به تجهیزات ، وزن کم ، عدم نیاز به روانکاری ، سهولت در نصب و جایگزینی می توان اشاره کرد .
واز معایب آن می توان به تخریب در برابر روغن و برخی مواد شیمیایی ، و عمر کم نسبت به کاسه نمد در برابر سرما و گرمایی شدید نام برد .
دیدگاه
دیدگاهی وارد نشده است.