مقایسه اورینگ FKM و اورینگ نیتریل(NBR)
مقایسه اورینگ FKM و اورینگ نیتریل(NBR)
تفکیک کارایی اورینگ FKM و نیتریل، بسیار ساده و تنها با یک نگاه کلی به خصوصیات ان ها ممکن است. مثلا اگر قرار است مونتاژ شما در دمای بیش از ۱۰۰ درجه سانتی گراد باشد، نیتریل مناسب نخواهد بود؛ همچنین اگر اورینگ احتمالاً در معرض هوا، اشعه ماورا بنفش یا ازن قرار می گیرد، احتمال تخریب نیتریل و خطر خرابی آن بالاست. این درحالی است که وایتون می تواند به خوبی شرایط ذکر شده را پوشش دهد.
اورینگ FKM نسبت بهNBR و سیلیکون سنگین تر بوده و در اثر کشیدن یا کارکرد در روغن ، گازويیل و بنزین حالت خود را حفظ می کند. با همه این مزایا، هزینه اورینگ FKM در مقایسه با اورینگ NBR بالاتر است. اورینگ FKM همچنین از اورینگ های معمولی و NBR فشار بسیار بیشتری را تحمل می کند .

کائوچوی فلوئوروکربن (FKM)
فلوئورالاستومرها ، یک دسته از کائوچوهای مصنوعی هستند که میزان مقاومت آن ها در برابر مواد شیمیایی ، روغن و گرمای بیش از حد معمول بوده ودارای طول عمر مفید تا دمای °۲۰۰c هستند
پایداری گرمایی بالا و مقاومت بسیار بالا در برابر بنزین ، اسیدهای شیمیایی و روغن بوده هست که به علت وجود اتم های فلوئور ( ازنظرشیمیایی خنثی) در ساختمان ایم پلیمر است .
پیوند C-F استحکام بسیار بالایی داشته و برای شکستن آن به انرژی بالایی نیاز است . این موضوع ، خود دلیل دیگری برای پایداری دمایی بالای فلوئوروالاستومرهاست .
FKM یا همان (وایتون) چگونه تولید شد ؟!
نوع FKM ها با دانستنیه کم در سالهای پایانی دههی ۶۰ میلادی تولید شد. در دههی ۷۰ میلادی ، درسیستم های ایجاد کننده پیوندهای عرضی ، با معرفی سیستم پخت بیسفنول ، پیشرفت عظیمی روی داد. این سیستم ، گرمای بهبود یافته ومقاومت گرمایی و مانایی فشاری کمتر ، به همراه ایمنی پخت بهتر وسرعت پخت بیشترارائه کرد.
در اواخر دههی ۷۰ میلادی و اوایل سال ۱۹۸۰ میلادی ، فلوئورو الاستومرهایی با انعطاف پذیری بهبودیافته در دمای پایین ، به واسطهی استفاده از پروفلوئورو متیل وینیل اتر (PMVE) به جای HFP معرفی شدند.
مقاومت وایتون در برابر حلال ها
وایتون خانواده ی کائوچوهای فلودئوروپلیمر هستند ، ویک موجودیت مستقل محض نیستند. این کائوچوها میتوانند بر اساس مقدار فلوئورشان به ترتیب به صورت ۶۶ درصد ، ۶۸ درصد و ۷۰ درصد طبقه بندی شوند.
وایتون هایی ک مقدار فلوئورو بیشتری دارند ، دارای مقاومت بالاتری در برابر سیال ها هستند که از افزایش مقدار فلوئور نشات میگیرد.
فلوئورو الاستومر(وایتون)هایی که با پراکسید پخته شده اند ذاتاً مقاومت بهتری در برابر محلولات اسیدی مانند بنزین ، نفت ، گاز و… دارند.

دیدگاه
دیدگاهی وارد نشده است.